www.carteleraturia.com

sábado, 26 de marzo de 2011

26 M, TOTS CONTRA LA CORRUPCIÓ

Este cartell no l’hi agradava a Camps, per això el PP volia prohibir la manifestació.
Miles de ciudadanos marchan en Valencia. - JUAN NAVARRO
A pesar de les amenaces, de que la convocatòria tan sols s’havia fet per Internet, de que encara hi ha molta por en la gent a manifestar la seua opinió en contra dels corruptes,...al carrer varen ser molts més dels que la dreta volia i deia.

A les sis de la vesprada va encetar la processó el seu recorregut a la Plaça Sant Agustí.
Hi havia poques pancartes partidistes. Això és el que volien els organitzadors, un grup de joves que creuen en la capacitat mobilitzadora de la xarxa i pensen que la societat valenciana es deu manifestar de forma unitària per trencar el meninfotisme i reclamar els seus drets democràtics.

 Va haver música, molta música. A pesar de que la marxa era de dol per les víctimes de la corrupció, també era de goig per trencar el mur de silenci en que viu la societat valenciana.

Alguns portaven caretes dels principals politics imputats per delictes contra la ciutadania, també duien cartells artesans. Era gent que volia manifestar de forma espontània la seua protesta per la corrupció i la manipulació que el PP fa de les institucions valencianes.


La lluita del Cabanyal per la seua rehabilitació sense destrucció va tindre protagonisme a la protesta. Els veïns de Salvem Cabanyal varen manifestar el seu rebuig a la voluntat de Rita, l'alcaldessa d'arrasar el barri. 
Les batucades varen animar la marxa. Varen vindre de molts racons de la ciutat. El seu ritme de carnestoltes va marcar el pas de la processó cívica.
Els de Govern Obert, una plataforma cívica que demana transparència a les institucions, varen estar molt presents. Alguns portaven caretes d'Anonymus. 


 Altra València és possible i necessària, deia un cartell.
Tan sols unes hores abans de la protesta a València, a Castelló dos imputats per diferents delictes, Francisco Camps i Carlos Fabra, president del Consell i de la Diputació de Castelló, respectivament, inauguraven un aeroport sense avions.
-Vos agrada el aeroport del iaio?, va dir Fabra als seus nets.
Sobren comentaris.
Les samarretes amb un Camps que se busca viu per a que responga de les seues “amistats gürtelianes” també es pogueren vore a la manifestació.



Davant del Palau de Justícia va terminar la marxa processó. Allí es va llegir un manifest per la regeneració democràtica de les institucions valencianes i la depuració de responsabilitats. Poc a poc la gent anà tornant a sa casa, amb la satisfacció d’haver complit un deure democràtic i haver trencat un silenci que ens fa còmplices dels corruptes. 

URBANO GARCIA
Imatges

1 Cartell Manifestació contra corrupció 26 març de 2011
2 Foto de Juan Navarro diari Público
3 a 19 Fotos de la manifestació. Urbano García 

No hay comentarios:

Publicar un comentario