www.carteleraturia.com

domingo, 14 de noviembre de 2010

PORTES OBERTES

A poqueta nit, del divendres 5 de novembre, el barri valencià del Cabanyal-Canyametar va obrir per duodècima vegada les portes de las seues cases. Este es el moment de la inauguració de Cabanyal Portes Obertes a l'antic escorxador del barri, a hores d'ara seu de la plataforma cívica Salvem Cabanyal-Canyamelar.
A partir d'eixe moment, durant tres caps de setmana, es poden visitar algunes cases que romandran amb les portes obertes i on s'exposen algunes de les millors mostres del còmic que es fa al País Valencià. També es pot pasejar pel barri, per conèixer-lo millor. Jo vaig anar a la visita guiada el disabte 13. Estes són algunes de les fotos que vaig fer.
Dels balcons de moltes cases hi han penjades pancartes on es demana més rehabilitació i menys destrucció del barri. La millor forma de mantindre viu un barri que es mor per la desidia de l'Ajuntament.
Cabanyal Portes Obertes és una bona forma de donar a conèixer als valencians un patrimoni arquitectónic i una formes de vida que s'han perdut a la ciutat.  
Al carrer Barraca encara es pot vore una de les torres miradors que caracteritzaven al barri. Un valuós patrimoni arquitectónic que l'Ajuntament de València, presidit per Rita Barberà, a anat enderrocant.
Als carrers del Cabanyal-Canyamelar encara es veuen xiquets i xiquetes jugant a jocs tradicionals. A la resta de la ciutat, els cotxes han furtat espai als vianants i ususaris del carrer.
El boulevard Sant Pere és un projecte viari que creua perpendicular a la prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez. Els dos projectes es varen pensar com a optatius, però els constructors han aconseguit que l'Ajuntament els done el vist i plau com a complementaris. Dos projectes per trencar un barri.
El teatre de marionetes "La Estrella", en mig del Cabanyal, s'ha convertit en simbol de la resistència d'un barri a la seua destrucció. L'ampliació de l'avinguda pasaria per damunt del teatre i de la plaça a la que dona la seua façana. Estos dies de Portes Obertes el teatre "La Estrella" dona la benvinguda a tots els que visitan les exposicions de comics i els carrers del Cabanyal-Canyamelar.
El rellotge de la Casa dels Bous, al barri del Cabanyal, encara marxa, i ho farà durant molt de temps.

URBANO GARCIA
urbanogarciaperez@gmail.com

Fotos: URBANO GARCIA

No hay comentarios:

Publicar un comentario