www.carteleraturia.com

jueves, 28 de octubre de 2010

CONTRA LA REPRESSIÓ MARROQUINA

València, dimarts 26 d’octubre. Al carrer La Pau, a la porta del Consolat de Marroc, es concentra un bon grapat de gent en resposta a la convocatòria feta per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí.
Així es fa visible la repulsa del poble valencià amb l’assassinat del jove sahrauí de 14 anys, Nayem Elghari, mort per un tir de la policia marroquina.  
Dels huit sahrauís que han sigut metrallats, Nayem ha mort i els altres set, entre els que es trobava el seu germà, han quedat ferits de bala de diferent consideració.
Al campament de refugiats de l’Aaioun és troben prop de 15.000 sahrauís que denuncien la violació dels drets humans mes bàsics. Demanen treball, atenció sanitària, accés a l'educació,… Drets bàsics per a tot ser humà que diàriament són negats pel Govern del Marroc.
Desprès de l’assassinat de Nayem, les autoritats marroquines varen negar als periodistes l’accés a la zona.
Fa tan sols unes setmanes, dos observadors valencians, Carmen Carvajal i Joan Vicent Luz, varen ser testimonis de la violència usada per les forces de seguretat de Marroc contra la població del Sàhara Occidental, des de fa 35 anys. 
Vixca el Sàhara lliure!

URBANO GARCIA

FOTOS: Urbano Garcia

No hay comentarios:

Publicar un comentario